تماس جهت خرید سبد خرید

برشکاری ورق فولادی و انواع روش‌های آن

فولاد در صنعت امروز کاربرد بسیاری دارد و ورق‌های فولادی که توسط برشکاری به دست می‌آیند، از دسته مواد با اهمیت در صنایع مختلف است. چندین روش برای برشکاری ورق فولادی وجود دارد و انواع مختلفی دارند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با روش‌های گوناگون برشکاری ورق فولادی آشنا کنیم و در مورد هر یک از روش‌ها به‌طور مفصل صحبت کنیم. همچنین در مورد مزایا و معایب و ویژگی‌های هرکدام نیز سخن خواهیم گفت. در ادامه‌ مقاله با ما همراه باشید.

برشکاری ورق فولادی با روش‌های دستی و مکانیکی جدید انجام می‌شود که روش‌های دستی شامل تراشکاری، سنگ فرز، پانچ، الکترود، قیچی و… است و روش‌های نوین به استفاده از پلاسما، واترجت، هواگاز و… اشاره دارد.

برشکاری ورق فولادی چیست و چه اهمیتی دارد؟

ورق سیاه یا ورق آهن به عنوان ماده‌ اولیه در تولید محصولات فولادی محسوب می‌شود. برای اینکه بتوان از آن‌ها برای مصارف مختلف استفاده کرد، باید برش داده شوند تا امکان تبدیل به محصول دلخواه ایجاد شود. به بریدن ورق‌های فولادی و تبدیل آن‌ها به قطعات کوچک‌تر با استفاده از روش‌های مکانیکی و دستی برشکاری ورق آهن می‌گویند. این برشکاری با روش‌های متفاوتی صورت می‌گیرد که در ادامه با هم بررسی خواهیم کرد.

انواع روش‌های برشکاری ورق

شناخت روش‌های مختلف برشکاری ورق فولادی به ما کمک می‌کند تا در هنگام انتخاب، با توجه به ویژگی‌هایی همچون ضخامت ورق، قیمت انواع ورق، دقت و کیفیت محصول نهایی و سرعت انجام کار بهترین گزینه را انتخاب کنیم. از چندین منظر می‌توان این روش‌ها را دسته‌بندی کرد. به عنوان مثال روش‌های سنتی و مدرن، روش‌های دستی و مکانیکی و روش‌های سرد و گرم که در این مقاله تمامی این روش‌ها را توضیح داده و دسته‌بندی آن‌ها را ذکر می‌کنیم.

  • روش تراشکاری

برش ورق‌های فولادی با استفاده از روش تراشکاری بیشتر در صنعت خودروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد و این روش جز دسته‌ روش‌های سنتی، گرم و البته مکانیکی محسوب می‌شود. برش ورق آهن توسط دستگاه مربوط به آن و با دقت بالا انجام می‌پذیرد.

  • روش سنگ فرز (سنگ‌زنی)

این روش نیز همانند روش بالا در دسته بندی‌های روش‌های سنتی، گرم و مکانیکی است و برای برش ورق‌هایی استفاده می‌شود که با کیفیت بودن سطح رویی ورق اهمیت دارد. تیغ دستگاه سنگ فرز به صورت چرخشی عمل می‌کند و سطح فلز را صاف می‌کند.

  • روش پانچ

پانچ، یکی دیگر از روش‌های سنتی است که در برش ورق‌های فولادی مورد استفاده قرار می‌گیرد و به عنوان روش سرد و مکانیکی نیز از آن یاد می‌شود. روش پانچ بیشتر برای فلزات قوی مورد استفاده قرار می‌گیرد و با وارد کردن فشاری در حدود هزار تن باعث برش ورق می‌شود. همچنین ورق‌های پانچ شده به‌صورت آماده در بازار موجود هستند که برای مشاهده قیمت ورق پانچ سیاه می‌توانید روی لینک کلیک کنید.

  • روش سمباده زنی

روش سمباده زنی بسیار به روش سنگ‌زنی شباهت دارد و تقریبا به یک شکل انجام می‌شوند. تنها تفاوت آنها در این است که در این روش با توجه به قطعه‌ای که برشکاری می‌شود باید نوع سمباده را انتخاب کرد.

  • روش رزوه زنی

رزوه زنی یکی دیگر از شیوه‌های سنتی است که با استفاده از دستگاه‌های فرز تراش، رولینگ و فرمینگ کار می‌کند و امروزه کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • روش الکترود

ایجاد سوراخ در فلزات و برش دادن یکی دیگر از کاربردهای الکترودها در صنعت است. هر الکترود کاربرد خاص خود را دارد و باید متناسب با نیاز استفاده شود. این روش یکی از روش‌های گرم و مدرن به شمار می‌آید که البته کاربرد زیادی هم ندارد. شما می توانید از الکترود میکا و آما به عنوان برترین انواع این محصول برای برش و اتصال انواع ورق در جداول موجود در سایت مطلع شوید.

  • روش قیچی

یکی از روش‌های قدیمی و البته سرد است که برای برش ورق‌ فلزی با ضخامت بسیار کم مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای قیچی‌های دستی ضخامتی در حدود ۱/۵ میلی‌متر، قیچی‌های گردبر ضخامتی در حدود ۶ میلی‌متر و قیچی‌های اهرمی ضخامتی در حدود ۵ میلی‌متر را می‌توان در نظر گرفت.

 

برشکاری ورق به روش لیزر، پلاسما و هواگاز

برای برشکاری انواع ورق فولادی از دستگاه‌ها و روش‌های مختلفی استفاده می‌شود؛ از جمله این روش‌ها استفاده از لیزر برای برش ورق است که فرآیند برش خاص خود  و محدودیت ضخامتی برای ورق دارد. یکی دیگر از روش‌ها استفاده از هواگاز است که جزو روش‌های قدیمی برش ورق فولادی محسوب می‌شود. کلیه فلزات آهنی از گالوانیزه تا استنلس استیل را می‌توان با این روش برش داد. البته ذکر این نکته ضروری است که قیمت ورق گالوانیزه و قیمت استنلس استیل می‌توانند در هزینه کلی برش با این روش تاثیرگذار باشد. روش سوم که جز روش‌های پر سروصدا حساب می‌شود، استفاده از پلاسما برای برشکاری ورق فولادی است. در ویدیوی زیر قصد داریم، در مورد ساز و کار این سه روش‌، مزایا و معایب هر کدام صحبت کنیم؛ با ما همراه باشید.

نظرتان راجع به این نوشته

شاید این نوشته نیز مورد علاقه شما باشد

دیدگاه کاربران در رابطه با
برشکاری ورق فولادی و انواع روش‌های آن
بستنباز کردن